Tuesday, April 26, 2011

Boboy ke Gigirl..??

Forth and Fabulous!!!
This month, Jue and Nayang g lambat sket sbb Nayang ni banyak laa pulak agendanya..

Bila tiba masanya, we went to the clinic at peak hour.. Almost sejam setengah gak laa kena tunggu..

Bila nama Jue kuar je dekat screen, Nayang ni tepuk Jue mcm kejut bangun tdo...
pokk!! pokk!! pokk!! pokk!! pokk!! pokk!!!!
Dia ingat Jue x pasan kot.. K nayang.. Jom!!

Bila masuk je bilik doctor, "Assalamualaikum... Akhirnyaaaa.... Ramai sgt org kat luar doctor..".
Doctor Kamisah said, "Mmg usually arini ramai..".

And then, she asked again, "So, 1 month ni ada pape masalah tak..?"
Jue sambil tgk ke atas and muncung pun berkata, "Alhamdulillah.. xde doctor"..
Tetiba Jue teringat sesuatu, "Eh.. ada!!!". Dlm hati, takut sgt nk bgtau doctor pasal masalah Jue ni.. Doctor pn muka saspen jer...

Doctor: Hah.. Apa dia..? Bgtau saya..
Jue: Kalsium ngan Obimin yg doctor bg tu besar sgt laa.. sy xle telan...

Doctor: Laa... Itu masalah awak? Sy ingat kan ape td.. Potong dua x?

Jue: Takle jugak... Ubat air xde ke?

Doctor: Hish! Awak telan ubat jgn dongakkan kepala.. sbb, masa awk dongak tu, saluran *apa ntah* akan jd sempit sket.. Sama ada awak pandang ke depan or awak tunduk sket.. Masa tu saluran *apa ntah* akan terbukak semuanya..
Jue: OK laa.. Nnt saya try...


(Jgn salah paham.. Doctor x ckp 'saluran apa ntah'. Tp Jue lupa medical term tu.. Ya Ampun!!)

Then, masa yg ditunggu2... scan!!!
Bila doctor tgh buat persiapan kat Jue, dia bebel sket pasal pakaian Jue yg dia kata, 'anak sy yg bongsu pn bole muat'..
Xde laa ketat keseluruhan actually.. Just x longgar jer... :D heheee...

Tetiba, kedengaran suara Nayang, "Eh nak scan ek? kejap doctor, kejap..".
Dia tgh nak set video mode kat camera dia..
Doctor yg sporting tu pn tolong laa alihkan screen tu ke arah Nayang sket supaya nampak clear..

Maka nampak laa benda kecik kt dlm perut Jue yg tgh bergerak2..
Jue tanya doctor, 'nape dia x tdo doctor?'.
Doctor said, 'dia x tdo.. dia terapung2 kt dlm perut awak tu haa'..

Seronok tgk dia gerak2, and tendang2, and nampak dia punya tulang smua..

Tiba2, Nayang yg tgh kusyuk amik video tu bersuara,

Nayang: Doctor rasa laki ke pompuan
Doctor: Sy mcm nampak, tp tanak ckp dulu laa sbb x jelas sgt..

Nayang: Instinct sy mengatakan ..toott...

Doctor: Hahaa... Instinct yer..? Mak dia punya instinct pulak?

Jue: A'ah.. Sama.. ..toott..

Doctor: (angguk2 sambil senyum..) Tp kita tunggu next month laa yer...

Jue & Nayang: Ok.. bole...












Nampak x kepala n badan dia?
X le nk amik keseluruhan.. x muat..

Next month, dh start check up kat hospital tempat yg we planned to deliver our baby..
At the same time, Jue still akan pegi kat Doctor Kamisah ni.. I like her very much..
My new-genea-to-be pn pompuan Malay..
Hopefully, smua berjalan lancar.. Yeaa, I know.. I will take care of myself..
Jue jugak banyak ikut nasihat dari kawan2 yg dh ada experience..

Ada yg ckp, ms pregnant kena banyak buat Maths.. Yes, yg tu pn Jue ikut.. Add Maths lagi.. hehehe..

Kesimpualannya, lom tahu laa boboy or gigirl.. which is, both of us x kisah pn.. Asalkan sihat dan selamat.. Amiin..

p/s: video size besar sgt.. xle upload.. so, we'll keep it in the library for our future reference ...


Friday, April 15, 2011

Petua Kulit Cantek utk Lelaki!!! by Jujue~

Nape entry kali ni utk lelaki?
Pompuan pn bole jugak...
Tp, mostly lelaki ni malas sket. Cuci muka guna sabun mandi je..
Kadang2 tu, klu shampoo rambut, skali arung ngan cuci muka..

Actually, ni bukan laa petua.. Tp just a basic step utk jaga maintenance kulit muka pasangan anda..
X perlu g facial.. Membazir.. You can do it Peacefully at Home... ;)
Bole lakukan at least 2 minggu sekali..
Good Luck!!!

Bahan-bahan yang diperlukan..

Scrub

Bole jugak guna anda punya body scrub sbb daki yang bakal anda kikis sebentar lagi memang menakjubkan..









Towel

Towel ni utk bilas.
Sbb pasangan anda akan malas untuk bangun baring bangun baring g cuci muka..
So, untuk kesenangan dia laa ni k...








Mask

Bole beli kat mana2 pharmacy.
Ikut suka hati anda berdasarkan masalah kulit pasangan anda.
Skrg ni, Jue guna utk kulit kering.








Toner + Facial Cotton

Ni utk final step.
Nak tutup balik liang2 roma dia yg terbukak td..










Tweezer + jarum (x tahu nama)

Ni untuk 'cabut' janggut2 terlebih kat muka pasangan kita tu.

Lagi satu utk buang black head and pecahkan jerawat...

WARNING! cakit sket & handle with care...





Facial wash

Jue guna Jue punya je.. :D
Hentam sajalah...










Air suam

Pasti kan suam..











Finally, mangsa!
Pastikan mangsa anda in a good mood pada ketika itu..










Persediaan utk keselesaan...

Sila ON channel kegemaran dia.
Jika tidak, pasangan anda akan tarik muncung dan mengomplen je nanti..











Biarkan dia duduk pd posisi kesukaan dia.
Just pastikan kedudukan kepala dia tu pada kedudukan yang anda tetapkan...

Jangan lupa lapik towel kat atas bantal tu k..








The treatment begins here...

Cuci muka mangsa dgn menggunakan facial wash.
Gosok perlahan lahan.
Step pertama ni kena kasi dia rasa selesa dan syok sket.
Bila sampai bahadian hidung dan dahi, sila tonyoh lama2 sket.

T zone, banyak minyak!



Pastu bilas ngan towel lembab tadi...


Then scrub.

Jangan tekan kuat2 sekiranya anda menggunakan body scrub.

Sian mangsa anda nnt.
Takut luka muka dia lak.

Ni pun sama, scrub selama 3 minit.
Gosok pelan2 je...

Pastu bilas lagi ngan towel lembab..

Ada step yg xde photo iaitu step mencabut janggut2 bersepah dan pecahkan jerawat dan buang black head.

Jue kusyuk duk penyek black head dia sampai lupa nk snap photo.
Plg banyak kat bahagian hidung...
WARNING! Kemungkinan mangsa anda akan cakap 'adeh!' or 'adoi!' tiap kali anda memenyek.
Jangan buat kuat2, kang x pasal2 berdarah lak idung dia..


Then, pakai kan mask.

Habiskan satu packet tu, xyah jimat2.
Jika muka mangsa anda besar, senang sket nk abis kan satu packet.

If possible, elakkan penyapuan pd bahagian bawah mata.
Esp. kalau anda gunakan mask yang jenis peal off.

Janggut sebagai penghalang tu xle wat pape dah.

Biarkan selama 10 minit, pastu cuci bersih2 guma towel lembab jugak..
Kalau bole, ulang banyak2 kali sbb takut ada saki baki yang tertinggal..



Finally, sapu kan toner.

Anda akan tgk tiada kesan kotoran pada cotton tu. Sbb kulit dia dah bersih!

bila dah sapu tu, anda bole bertanya pd pasangan anda, 'ada rasa beza tak?'. Dia mesti akan jawab rasa segar dan bersih.

Kalau dia jawab 'xde beza pape pon!', sila buat2 merajuk yer.



Tadaaaa!!!! Dah siap...

Wangi dan bersih.

FYI, mangsa Jue terus tertdo lepas gambar ni diambil..








p/s: dulu masa zaman anak dara, Jue slalu tgk my mom buat benda ni kat my abah. now, my turn lak do the same thing kat my housemate...
SELAMAT MENCUBA!!!!


Thursday, April 14, 2011

My boss dh resign... :(

Kali ni, this entry is not about my mr housemate.. Jue sian kat all readers yg boring asyik baca pasal my mr hosmet yg pelik tu jer.. kan?
But, this time is about my so-called-ex boss... sob sob sob.. dia sudah pergi utk selamanya...
"PANG!!!!" dia melempang ku.. adeh.. i mean, dia dh resign from yamagata.. (sape marah kena jual)

What is so special about him sampai bole masuk blog Jue yg cute ni?
Well, he's very nice person, sporting, suka tlg org, mmg x pressure keje under his supervision.

Meh kita rewind blk....

Sblm dia join this company, my Japanese boss ada panggil Jue ke meeting room..
Dia tunjuk laa profile this new staff ni.. 1st time Jue tgk gambar dia, dlm hati terdetik, 'mak ai, mcm bouncer!'. Al-maklum, muka petak... wakakaa~
Bila dia 1st day masuk opis lak, dia punya work station was next to me... eh, hallo!!!.. apa class.. Jue ni dah ler manager, dia ni kuli jer, xkn duk sebelah Jue kot! eh, jangan nk perasan laa Jue..
Kisah sebenar, Jue masa tu hanyalah jurutera, dia lak masuk as coordinator.
Means that, he's my immediate superior laa..
So, long story short, dia resign as a section manager. Dh naik pangkat elok2, pi resign watpe?

Masa dia bgtau niat dia nk resign tu, me and my other colleague x halang dia.. Sbb paham apa yg dia face. Actually its normal thing happends in work life. What I can say is, take it or leave it.. For me lak, tgk laa management baru nnt.. If can suite me, Alhamdulillah.. If not, my plan B kena start awal laa ek...?

Last month, ada laa pulak this new guy join our company. Happen to b, dia ni pak lawak laa pulak.. Bila this guy bergabung tenaga dgn my so-called-ex boss ni, Jue bole gelak sampai berpeluh2 tau..

Kat opis ni ada one chinese lady.. Dia dh 15 tahun keje kat Yamagata ni.. Experience dia mmg tip top. She's 1 of the staff yg close to my so-called-ex boss ni. Bila diorg berbual, mmg macam adik beradik, cuma lain mak lain ayah.. Shuke tgk sbb diorg nampak penyayang kat anak2 buah diorg.. hik hik hik..

My so-called-ex boss ni penah kutuk Jue x?

Hmm.. tok sah laa cakap.. tiap2 hari ada je bahan yg dia nk mengata. And yg plg Jue xle terima, dia sama kan Jue ngan the other Japanese lady. Jue xle terima sbb this Japanese lady is very stubborn! Kalau this lady cakap A, mesti kena A. Non-negotiable.. Teruk sgt ke Jue ni sampai disamakan dgn minah tu?

Hhhmmm... Skang, sunyi laa sikit bila dia xde.. Al-maklum, dia ni klu gelak, sampai guard house kt bawah pn bole dgr.. Pastu, kalau bercakap, x reti nk volume down.
Kadang2, bila my mr hosmet call, and at the same time my so-called-ex boss ni tgh bercakap, my hosmet akan cakap, 'bising nyeeerrrr'.. hahaa.. masalahnya, me n mr hosmet ni, time keje pn suka bual panjang2.. suro nyanyi laa, ask repeating question laa etc.. eh, terselit psl mr hosmet lak.. sorry.. :D

Ni laa boss2 kt Yamagata tu...

Neway, I wish him best of luck. Kalau ada lobang2 keje best tu, pggl laa Jue yer.. (sempat lg tu).

Ms ni part plg best. Dia menang lucky draw, pastu dia xmau and cabut number org lain. Jue yg dapat!!!!!!!!!!!! Seronoknyaaaaa!!! Mekaceh Sap!

Monday, April 11, 2011

ChiPMunK :: MadE in kAJanG

Hey all readers...
I'm sooooo sorry coz I'm yet dun have a child to share about...
So, apa lagi.. Citer pasal Mr Hosmet laa.. hik hik hik...

As many of u knows, my mr housemate ni mmg pemakai spek tegar.. (cermin mata)
Slalu sgt tukar2 spek.. Tp ada satu spek ni dia pakai since zaman dia bujang2 dulu (1999) sampai skarang..
Agaknya, dulu style spek cenggini stylo kot.. Tp skang, tiap kali dia pakai, Jue nampak dh mcm simon - chipmunk dh...
Yang pelik nya, spek ni x rosak or patah laa pulak...
Plus, dia kata, spek ni comfortable.. hhmmm...

Ada yg x tahu ke Simon tu yg mana satu?
If ada yg xle nk bayang, bole view video kt bwh ni k....

video
comel kan... lagu pn best...

Haa.. video kat bwh ni pulak, rupa my mr hosmet bila pakai spek tu...

video
ada iras x.. hehee.. for me, of cos he's cute laa..


Everytime dia pakai spek ni (walaupn kat umah), Jue akan cakap, "Alaa.. nape pakai spek chipmunk?".. Then dia terus nyanyi lagu tema tu.. :(

Alahai Mr Hosmet.. Susah btol nak kritik dia ni.. Slalu mempersendakan ku..
Xpe laa nayang, asalkan dirimu bahagia..

Saturday, April 9, 2011

Kena tdo kat guardhouse masa kt MRSM Muar..

Halloooooo Saturday!!!!
Pagi2 lagi, my students MMS me their photo. Dia cakap, "cekgu, kitorg kt graduasi ni..hehe"..
Sorry Maya & Mira, sy xdpt dtg.. x habaq awal2..

Ni laa gambar yg diorg MMS td.. Dpt straight As tau diorg ni...

Bila dpt MMS diorg tu, Jue teringat zaman Jue nk graduasi dulu masa kat MRSM Muar..
This happened a few days before the graduation day..

Badan Wakil Pelajar (BWP) ada buat rombongan ke Melaka.. Long story short, ada laa pulak budak2 yg kena quarantine ni nak follow. We know the risk of bringing them, but, biar laa.. Dh nak SPM.. angkut je laa.. Sape org2 tu, xyah laa bgtau.. Heheee... Cian diorg..
So, all of us pegi laa enjoy the trip.. Makan2, men game etc.. Malam baru balik..

Masa ni enjoy kemain lg kt Melaka..

The story begins here..
Happend to b, Jue duk kat sit depan. Bila bas tu masuk je gate skolah, tadaaaa!!!! Ustaz (ketua warden) sedang mendepa kan tangannya.. Peerrghhh.. Nak terkicit diri ku.. Bukan sorg warden, ada lagi beberapa org.. Wallawei..

Ni peta skolah.. Call out pondok tu laa tempat nya....

So, apa lagi, smua kena turun.. Beg pn kena bwk turun skali.. Kena kosongkan bas sbb driver bas kena blk.. Masa tu Jue bawak Handphone.. Handphone pada zaman itu adalah sebesar botol air.. Its illegal to bring handphone to school.. Standard laa tu kan.. So, apa lagi.. Tanak tambah masalah, Jue campak je tepon tu tah mana2..

Malam tu, mmg kaw2 smua kena.. kena lecture tu tok sah cakap laa kan.. kena ludah.. yaks.. budak pompuan xde laa berat sgt hukumannya, just kena berdiri and sa'ie.. (jalan hujung, patah balik berulang2 kali) Tp budak laki..kena bukak baju, then kena guling atas padang.. cara ustaz tu buat is dia kira "SATU" --> guling ke kanan sekali.. "DUA" --> guling ke kiri sekali.. Dan begitulaa seterus nya..

Ni budak2 yg kena guling tu..

If I'm not mistaken, dlm kul 2am, baru setel.. Tp jangan harap laa ustaz tu nak bagi kitorg balik asrama kan. Smua kena tdo kat guard. Oleh kerana kitorg pompuan, so dapat laa tdo kat pondok yg ada kat situ. Budak laki lak, diorg g mandi dulu kat guard house sbb miang2 katanya.. pastu, tdo bersepah2.. Ada yg turunkan bendera utk wat lapik tdo.. Pastu diorg ckp, bila bangun je, ada daun dlm mulut.. Nampak sgt tdo mulut terbukak.. Hish!

Lepas kena basuh ngan ustaz, bergambar kenangan laa kami-kami ini...

Masa kena tdo kat pondok tu, ada warden yg jaga kitorg. Xkn nak biarkan kitorg sesama student je kan. Kalau tanpa pengawasan, of course laa kitorg lari balik asrama..
Sejuk tau.. Jue siap sarung telekong lg sbb sejuk.. Borak2 sket, pastu masing2 tertdo..

Kul 4am, tepon kat guard bunyi.. Ustaz yg call suro kitorg blk asrama and smua kena turun smayang subuh...
Owh, FYI kitorg g Melaka tu hari Rabu. Khamis tu cuti Thaipusam and Jumaat skolah. Sabtu our Graduation day!!! Masa hari khamis, ada kelas tambahan add maths. most of us pegi sbb dh bgn awal n x ngantuk.. tp, smua tdo ptg.. kaw2 punya tdo..

Pada hari Jumaat... Jeng jeng jeng... Lepas minum pagi, Jue berjalan menuju ke kelas.. Tetiba, 1 of my fren bgtau, kitorg kena panggil oleh HEP lak. My fren tu cakap, dah lama dh announcement tu.. Alamak, Jue dh lambat!!! Smua kena berkumpul kt open area depan Dewan Dato' Onn (DDO). Masa Jue sampai, diorg smua dh kena jemur. Cikgu2 ramai dh berdiri tgk diorg smua. HEP tgh bagi ucapan alu aluan.. Waahhh.. Mcm lembut je bunyi nya kan?.. Jangan laa harap.. Kena marah teruk lagi ada laa.. Jue pn masuk barisan.. Yang Jue ingat, kitog kena create satu ikrar and baca ikrar tu.. Ikrar yg janji tanak buat lagi.. lepas baca, kena tawaf.. PANAS!!!! Berpeluh!!! MALU!!!! Smua ada.. Ada laa dlm 2 jam lebih gak kena jemur.. kaki sakit.. jalan terhencut2.. Camane nak graduasi esok.. Kena naik tangga lagi... hhuuwwwaaaa!!! :'(

Masa tu, Jue pk satu je.. abis aa.. dah ler mak ayah aku nak dtg ptg ni.. Esoknya kan graduasi.. oleh kerana my parent jauh dari Kemaman, so diorg dtg awal sehari..

Bila dh selesai kena denda, smua g buat hal masing2 laa.. Jue g sambut Ma & Abah.. As parent, diorg dpt baca air muka Jue bila diorg tanya, 'Nape nampak gelap?'..
Jue x jawab, tapi abah dpt teka.. Abah mmg tahu tentang kenakalan anak sulong dia ni..
Then Abah said, "Bole x Abah nak mintak ngan yong, pllsssss jaga disiplin.. Kejap je.. Sampai lepas SPM je..".. Lebih kurang camtu laa ayat abah.. Baik lah abah.. Owh BTW, oleh kerana kitorg SPM di bulan puasa masa tu, so, majlis graduasi tu di buat sebelom SPM.

On the graduation day, most of us yg kena jemur ni dpt sijil khas pelajaran tau.. hahahaa... riak kn? astaghafirullah.. x baik laa Jue..

Today, ramai antara kitorg yg dh kawin, dh beranak pinak and yg penting smua dh jadi org.. Alhamdulillah.. We still keep in touch, slalu buat activity bersama.. Kutuk mengutuk sesama sendiri tu mmg xle lari.. x kutuk x member laa kn...

Masa kena tu, mmg frust.. Tp bila kenang kan balik, rasa seronok.. At least ada gak laa cerita yg nk diceritakan kan anak cucu nnt... ;)

geng2 akrab Jue..

kami lagi...

p/s: gambar2 ni di ambil dari album FB Norita Abdul Samat.. Dia salah sorg yg kena tdo kat guard mlm tu..

Wednesday, April 6, 2011

Resipi transformasi

Last month, ex-company tempat abah keje dulu ada agih2kan mug utk every staff..
Abah dh x keje situ, tp adik ipar Jue, Mazlin still keje situ.. So dapat laa dua ketul..

This mug quite impress me and mr housemate sbb mug ni kaler hitam, and dia akan berubah warna bila terkena cecair panas.. eh, air panas laa Jue.. skema lak dia..

Bila kitorg (Jue & Mr Hosmet) blk kampung, Mazlin n my sista mmg risau kalau2 mug tu lesap dikebas kami.. hahaaa...
Kitorg x rembat laa der.. kecoh!

Aritu, masa balik kemaman, Jue teman Mr Hosmet ratah lauk kat dapur..
Sambil tu Jue buat air teh satu jug. Bila dh siap, tetiba Jue dapat satu idea..

"Ok nayang.. Nayang buat demonstrasi kt cawan ni.."

As always, tak perlu detail instruction, my Mr Hosmet mmg expert dlm bab2 melayan bini dia mengarut sbb dia laa tukang karut..

video
Bole jd tv presenter x???
Haa.. magic kn mug ni? Jue kagum sbb Jue x penah tgk.. 1st time jumpa ni... Ala2 first timer laa ni.. wakakaka~
Ada ke jual kat kedai ek?

Bila Mr Hosmet tgk blk video ni, dia pn tergelak..
Mungkin dia x sangka bahawa dia ni pelik org nya..
So skang, kalau Jue gelak guling2 bila dia buat sesuatu, dia xle tanya,'nape gelak...?'..

p/s: Mazlin & my sista yg baik hati dah bg pn mug ni kat kitorg.. Sbb tu kitorg sayang diorg.. Mmmuahhh utk qaliff..

Monday, April 4, 2011

Panggilan manja kpd pasangan anda..

Kalau kat FB tu, mcm2 panggilan yang Jue bole baca..
I mean, panggilan utk pasangan laa.. Yang plg common, sayang & abang laa..
Yg lain, anje, darling, honey, B, boo, ayang dan sewaktu dengannya..

Meh Jue citer pasal panggilan Jue ngan Mr Hosmet k..

Namaku Imran

Masa baru2 kenal
Saya & Awak: Kitorg banyak berbual kut YM jer.. Al-maklum, jimat.. hehehee..

Beberapa bulan kenal
Jue & Nanang: Actually nama Nanang ni adalah nama panggilan my Mr Hosmet sejak skolah lagi. Bila masuk UIA pn, still guna nama 'Nanang' ni.. So, lekat laa nama Nanang sampai skarang.

Beberapa bulan lepas declare
Cayeng & Nayang: Masa awal2 declare, still guna Jue & Nanang. Pastu bila dh sayang, tukar jadi Nayang = Nanang + Sayang. Cayeng tu dia yg reka sendiri. Rasanya xde maksud tersendiri. Dia just pelat je.

Nama saya Jue

Lepas kawin
Ucuk & Nayang: Actually x sedar pn bila dia start tukar nama panggilan ni.. Jue jd ucuk.. Slalu gak Jue cium ketiak Jue, xde laa busuk sgt.. Huhh.. Pape je laa..

Tapi kan, yg uniknya Mr Hosmet Jue ni, pertuturan dia menggunakan 'ku' & 'mu'..

Cthnya: 'Mana dompetku?',
'Nanti ku ambil mu yer...?',
'Weekend ni jom pegi rumah ibu bapaku',
'Suamimu haus... Suamimu lapar!!!'
.

Tak kira laa tu ayat arahan, or ayat nak manja2, or ayat memujuk, mostly guna 'ku' & 'mu'..

Nape x panggil 'Abang'?
Jue pernah request nak panggil abang. Respect laa kata kan. But he refuses. Dia kata, terlalu ramai org panggil dia abang. Then Jue tanya, dia nak Jue panggil dia ape? Dia jawab, kekal kan dengan Nayang. So, ok la then.. We stick to Nayang.. (Kadang2, kawan2 Jue pn tersasul panggil dia nayang..)

Nape x guna panggilan mcm mama&papa, mommy&daddy, ayah&ibu?
Banyak org guna panggilan camni skang, eventhough lom kawin lagi.
But for me, its not really suite us.. Jue nak manja ngan Mr Hosmet as his spouse, not as his daughter.
Plus, I already ada Abah yg sgt memanja kan Jue sampai skang. Peace Abah!! hehehee...
But, Jue suka je dengar those yg guna panggilan camni.
Sebab memang sesuai ngan diorg. Diorg ni nampak matang luaran dan dalaman kan.
I like it that way.. Shuke..

Ada nak tukar lagi ke pasni?
Sedangkan perabot rumah pn kena slalu tukar walaupn x tukar rumah, ini kan pula panggilan utk suami isteri.. (pepatah yg direka sendiri).. Bole Faham ke? Haa.. cuba faham kan..
"MUNGKIN" akan tukar lagi, but xde dalam plan pn lagi..

We will see..

Sunday, April 3, 2011

Mr Housemate dan Kucings

Fuuhhh!!
Ni Jue baru lepas upload gambar my Mr Housemate dengan kucing2 dia ke laman web HotFm.
Ni nak support my dear friend Nikit laa..
"Citarasa Si Comel".. Arini dh last day, baru nak terhegeh2 submit..

Jue nak hantar satu contestant jer, alih2 si nikit suro hantar 14 pictures..
Mak ai... So petang tadi, pas tuition, Jue and Mr Housemate pn pegi lerr ke rumah Parent In Law sebab nak buat photo shoot bersama kucing2 kat sana..
Kat sana ada banyak kucing..
The photographer, of kos laa myself..

Makan kucing

Jue xle jadi model sbb bila kucing tu dekat jer, terus meremang semua bulu2 tengkuk ku..
Contohnya macam tadi, Jue duk bersila sbb nak amik gambar model2 ni..
Tetiba kucing oren ni menuju ke arah Jue.. Gesel2 lak tu.. hhuuwwaaa...
Apa lagi, terus jerit lerr, "Nayang.. Tolong cepat.. Amik dia... Toloonngggggg!"..

Kucing cium Nayang..

At first, my Housemate mcm malas nak masuk contest ni. Yer laa, Jue yg plan, dia yg jadi mangsa. (as always..)
Tp end up, dia yg bersemangat. (as always jugak..)
Semangat suro amik gambar, semangat suro edit gambar and semangat suro semua laa..
So skang dah terbalik. Jue lak jd mangsa tukang meng'edit' dan meng'upload'..

Every photo yang diupload, Jue kena ceritakan saat2 manis bersama si comel..
So, I have to create 14 stories base on the stories from Mr Housemate. (bape banyak stories daa...)
Sbb tu laa amik masa lama sket sbb Jue ni tak creative..

Mak ai.. Senyum terlebih tu..

Hopefully, ada laa yg sangkut kan? Sebab kalau menang dapat RM2000... Banyak tu..
Tapi, kalau tak menang pun xpe.. Xde rezeki laa tu..
Lenkali bole try lagi...

Friday, April 1, 2011

Welcome Notes!

Blog ni baru je di create arini..
I mean sekarang laa..

Blog ni jugak adalah kesinambungan dari blog lama juejuliana.blogspot.com..
Dah xde dh blog tu.. Nape ek?
Saja je suka2 nak tukar. Nak serius menulis.. Chewah!! Konon laa kau Jue.

Masa Jue tgh tulis blog ni, TV tgh on channel 831, citer lumba kereta..
Eh, minat tgk lumba kereta ke? Haiya.. Mana ada..
Usually, if Mr Housemate pasang citer A, citer A laa yg Jue akan tgk..
Jue mmg jenis tak suka tukar channel if Mr Housemate ada skali... Walaupun dia tgh kroohh kroohh kat sebelah ni haa...

Actually Jue baru blk tuition.. Nak create blog yg cantik2, tp lom ada mood lagi.
So, berceloteh laa diri ku di sini bersama2 dgn design blog yg very the basic ni..
Slow2 laa ek.. Nanti Jue akan buat blog yg very da boom bang k..

Tadi, one of my student cakap kat tepon, 'cekgu, nape lama tak update blog?'.. mesti dia tersengih bila baca ni.. kan maya kan?? hehehee.. Tahniah dapat straight As for SPM aritu..
You really made me proud of you.. mmuahh!!

Jam di dinding sedang menunjukkan tepat jam ..................... 6.40??? Astaghafirullah.. Jam mati rupanya.. kat lappy ni tulis 12.19am..
So, time to sleep.. Esok Jumaat.. Woohhooooo!!!

Esok or lusa Jue tulis lagi k.. (Mr Hosmet tgh pegang remote and mute volume tv.. ngigau ke? esok laa tanya.. hik hik hik..)